Čo je to metóda SPS(SM Systém)?

Moje meno je Mária Hanzelová (Mary). Som Terapeut Metódy SPS (pôvodný názov SM systém) a Certifikovaný inštruktor Moderného Nordic Walkingu. 

Od detského veku sa mi postupne zhoršovalo držanie tela. Pri sedavom zamestnaní a iba rekreačnom športovaní som začala mať bolesti chrbta. Skúšala som sama doma cvičiť rôzne druhy cvičení a neskôr aj pod odborným vedením v telocvični. 

Bolesti neprestávali, objavila sa bolesť bedrového kĺbu a neskôr aj haluxy. Mám negatívne skúsenosti s lekármi a obávala som sa medikamentóznej liečby, vzhľadom na dlhodobé liečenie chronického ochorenia v detskom veku. Preto som sa potešila, keď som v televízii počula rozprávať MUDr. Richarda Smíška o tom, že bolesti chrbta sa dá zbaviť jednoduchým, ale veľmi efektívnym a niekoľko rokov odskúšaným cvičením s elastickým lanom. 

https://www.spiralstabilization.com/cz/

https://www.afrehab.sk/

MUDr. Richard Smíšek je neurológ, bývalý športovec, ktorý sa tejto metóde cvičenia venuje 38 rokov spolu so svojimi dcérami , tiež lekárkami. 

SPS metóda cvičenia je vhodná pri nesprávnom držaní tela, svalovej nerovnováhe, bolestiach chrbta, vyskočenej platničke, skolióze, pre športovcov ako kompenzačné cvičenie. Metóda pomáha predchádzať operáciam na chrbtici, ale aj po operáciách.

Pri dlhodobom sedení sa preťažujú svalové vertikály, dochádza ku kopresii stavcov a platničiek, čo sa prejavuje bolesťami chrbta. Pri cvičení s elastickým lanom sa aktivujú svalové špirály, dochádza k trakcii stavcov a platičiek, čo pomáha k odstráneniu bolestí chrbta, posilneniu šikmých brušných svalov, zlepšeniu držania tela.

https://www.spiralstabilization.com/cz/a-metoda-ss/principy-metody-ss

Prídite si vyskúšať SPS metódu a presvedčiť sa o jej účinkoch na Vašu chrbticu, svalstvo, dýchanie a držanie tela.

CENNÍK

SM Systém:

Individuálna hodina (60 minút) s MT dospelý - 25 EUR
Individuálna hodina (60 minút) bez MT dospelý - 20 EUR
Individuálna hodina (60 minút) s MT dieťa - 20 EUR
Individuálna hodina (60 minút) bez  MT dieťa - 15 EUR
Skupinové cvičenie(max 3 ľudia) – 8 EUR